Een nieuw decennium, nieuwe kansen, en uitdagingen staan voor de deur. Gaan we echt van het gas af? Wat zijn nu de mogelijkheden om energie te besparen met uw Certuss stoomgenerator? Is straks elektrisch stoom opwekken een optie? Wij helpen u graag met het vinden van antwoorden op deze vragen.

Al een aantal jaar staat de vervanging van een stoomketel door een van onze reguliere stoomketels op de Milieulijst. Afgelopen maand kregen wij bericht dat onze aanvraag is goedgekeurd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en elektrische stoomketels vanaf 2020 worden opgenomen in de Energielijst (270104). Hierdoor kom je bij de aanschaf van een elektrische stoomketel, ter vervanging van een gasgestookte stoomketel, in aanmerking voor Energie-investeringsaftrek (EIA).

ENERGIE-INVESTERINGSAFTREK (EIA)

De EIA is een fiscale faciliteit die bedoeld is om energiezuinige investeringen te stimuleren. Net als in 2019 bedraagt de EIA in 2020 45% van het investeringsbedrag. De EIA geldt alleen voor nieuwe bedrijfsmiddelen. De extra aftrek van 45% komt bovenop de normale afschrijvingen op het bedrijfsmiddel

ALTERNATIEVE OPLOSSINGEN

Is vervanging door een elektrische stoomketel niet mogelijk doordat u nog niet de benodigde elektrische infrastructuur heeft? Er zijn ook andere maatregelingen die u kun treffen om te verduurzamen. Vervanging van een stoomketel door een van onze reguliere stoomgeneratoren (mits u dit middel nog niet eerder heeft gebruikt) komt in aanmerking voor de MIA\Vamil onder code B4312. Doordat de rookgassen niet meer dan 60 milligram NOx per normaal kubieke meter bij 3% O2 bevatten worden de stoomketels erkent als een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel. Ook zijn er aanpassingen en onderhoud aan uw bestaande stoomsysteem mogelijk om het brandstof gebruik te verminderen. Dit kan wel tot 25% door bijvoorbeeld het verlagen van de stoomdruk, het isoleren van ketel en leidingen, regelmatige controle condenspotten en uitzetten van stoomketel wanneer er langere tijd geen stoomvraag is.

HOE PAK IK DIT AAN?

Weet u niet zeker of uw bedrijf beschikt over de juiste infrastructuur voor een elektrische stoomketel? Of wilt u weten wat u moet aanpassen om wel een elektrische stoomketel te kunnen gebruiken? Neem dan contact op met Scharff Techniek. Wij helpen u namelijk graag met de elektrificatie van uw stoomproductie.