STOOMKETEL LEVERANCIER

Wilt u een stoomketel kopen of moet uw oude stoomketel vervangen worden? Dan is Scharff Techniek uw leverancier voor een kwalitatief hoogwaardige stoomketel. Onze stoomketels van het Duitse kwaliteitsmerk Certuss worden ook wel stoomgeneratoren genoemd. De stoomketels kenmerken zich door een kleine waterinhoud en leveren binnen drie minuten volledige druk op het stoomnet. Een stoomketel leverancier onderscheidt zich door kennis en betrokkenheid.

 

CERTUSS STOOMKETELS

CERTUSS stoomgeneratoren leveren een ketelrendement tot 98%. Ze voldoen aan de allerlaatste voorschriften, zijn TUV gekeurd en worden volgens PED geproduceerd en voorzien van een CE-certificaat.

MEER INFORMATIE OVER DE STOOMKETEL

Wij geven u als stoomketel leverancier graag alle nodige informatie. Zoals: waar bestaat het drukvat van en stoomgenerator uit? Uit een spiraal, met een verdampergedeelte dat is samengesteld uit een dicht gewikkelde spiraal die overgaat in de cilinderspiraal. Een kritieke plek bij elke stoomketel is het onderdeel waar het medium water naar stoom overgaat. Een waterruimketel (ook die met een kleine waterinhoud) geeft bij kalkafzetting of corrosie hoge reparatiekosten. De oplossing is dan een tijdelijke huuropstellingen van vervangende ketels omdat kleine waterruimketels niet lokaal kunnen worden gerepareerd. Dit vergroot de kostenpost. Maar de ketelspiraal van een CERTUSS stoomketel kan ter plekke worden gerepareerd. Een groot voordeel, vanwege het eenvoudig uit te wisselen verdampergedeelte.

 

FLINKE BESPARINGEN

Dit bespaart arbeidstijd, maar vooral: kostbare productietijd. Opnieuw een goede reden om voor een Certuss stoomketel te kiezen. Via de dubbele mantel van de stoomgenerator wordt de verbrandingslucht voorverwarmd. Zo wordt het stookrendement verhoogd en het stralingsverlies aanzienlijk verlaagd. Door de geringe waterinhoud van de stoomgenerator zijn ook de spuiverliezen erg klein. De geïntegreerde CERTUSS brander is aan de bovenzijde in de vuurhaard gemonteerd en dus heel toegankelijk. De pilot-ontsteekbrander wordt, als de ketel in werking is, niet weggeschakeld. Voorventilatie is daarmee bij een Certuss stoomketel niet nodig. bij het in werking komen van de hoofdbrander. Het voordeel: directe stoomproductie (steam on demand) en geen drukverlies door voorventilatie.

 

EEN DUBBELE MANTEL

CERTUSS stoomketels zijn standaard voorzien van een dubbele mantel waardoor de verbrandingslucht voorverwarmd wordt. Een rendement van 98% bereiken we in combinatie met een rookgas-economizer. Er is minder stralingsverlies door de dubbele mantel van de stoomketels. De meeste traditionele waterruim stoomketels hebben geen dubbele mantel en dus ook geen verbrandingslucht-voorverwarming.

 

WAAROM KIEZEN VOOR SCHARFF TECHNIEK ALS LEVERANCIER STOOMKETEL?

Scharff Techniek is uw stoomketel leverancier van producten met een hoge, duurzame kwaliteit. We onderscheiden ons niet alleen door onze hoogwaardige producten, maar wij zijn vooral betrokken. In alle fases van de levering en installatie zijn we ter plekke aanwezig om te zorgen dat alles goed en naar wens verloopt.