Het productaanbod van Scharff Techniek is onlangs uitgebreid. Ook voor klanten die stoom op het schoonste niveau nodig hebben, hebben wij passende producten. Om namelijk pure stoom te krijgen, is een apart stoomsysteem nodig. Dat kan door middel van een schone stoomvormer.

Clean Steam Generator

De Steamtec Clean Steam Generator is uitermate geschikt voor gebruik in de voedingsindustrie, ziekenhuizen en laboratori, waar de hoogste stoomkwaliteit van belang is. De kwaliteit en veiligheid van uw product kan worden beïnvloed wanneer u niet het juiste type stoom gebruikt. Beheer daarom de eventuele risico’s op product besmetting door gebruik van schone of pure stoom.

De schone stoomvormer creëert een tweede en gesloten stoomnetwerk. De normale stoom, niet schoon en ongefilterd, uit het primaire stoomnet geeft energie af aan de stoomvormer. Daardoor wordt het osmose water of H2O in het tweede gesloten netwerk omgezet in schone stoom. Omdat er geen chemicaliën aan schone stoom worden toegevoegd, is een RVS uitvoering vereist.

De Clean Steam Generator van het merk Steamtec voldoet aan de NEN-EN 285 en kan met extra toevoegingen zelfs schone stoom op het hoogste niveau creëren. De stoomvormer is in verschillende groottes beschikbaar; van 300 tot 3000 kg/uur.

Verschil tussen stoomvormer en stoomketel

Bij een reguliere stoomketel wordt water verwarmd met elektrische elementen of door verhitting met een brander. Deze stoom kan eventueel nog gefilterd worden tot culinaire stoom. Dit is ‘schoon’ genoeg voor de productie van veel voedingsmiddelen. Dat geldt niet voor alle productieprocessen, ziekenhuizen en laboratoria. De enige manier om de stoom nog schoner te krijgen, is door een apart en gesloten schone stoomnet creëren. Daarvoor kunt u een schone stoomvormer gebruiken.