Scharff Techniek levert al 40 jaar stoom- en thermische olie-installaties en verhuurt inmiddels al bijna 7 jaar compacte elektrische stoomketels in heel Nederland. Nu is besloten om de verhuurtak van het bedrijf uit te breiden. Het is nu ook mogelijk voor bedrijven uit het buitenland om aanvragen te doen.

Huren voor een proefopstelling

Scharff Techniek merkt dat er veel vraag is naar tijdelijke stoomcapaciteit bij bedrijven. Het huren van een stoomketel kan ontzettend handig zijn wanneer een bedrijf een tijdelijke productie of proefopstelling gepland heeft, maar niet voldoende of geen stoomcapaciteit heeft. Het is mogelijk om over tot wel 194 kgh extra stoom te beschikken dankzij de elektrische stoomketelverhuur. Omdat deze stoomketels vrij zijn van PED-keur, is er geen ketelhuis nodig.

Huren of kopen?

Daarnaast kan het huren ook voordelen hebben ten opzichte van het ‘hebben’ van een stoomketel, want dat brengt ook kosten met zich mee (buiten de kosten van aanschaf en installatie). Zo moeten stoomketels regelmatig onderhouden worden en wettelijk worden gekeurd. Ook als een stoomketel uit staat, heeft hij nog wel aandacht nodig. Huurketels hebben die kosten niet. Scharff Techniek zorgt dat klanten zich bezig kunnen blijven houden met hetgeen waar zijn goed in zijn.

Neem contact op met Scharff Techniek om de mogelijkheden te bespreken. Kijk ook eens op onze LinkedIn-pagina daar komen regelmatig blogs voorbij met relevante onderwerpen met betrekking tot stoomtechniek, waaronder elektrische stoomketelverhuur, verduurzamen en energie besparen.