INDUSTRIE

Bieze food groep

Ammeraal Beltech

Ammeraal Beltech levert in meer dan 150 landen proces- en transportbanden. De onderneming beschikt over zes productielocaties en meer dan tachtig servicecentra wereldwijd. Markten die Ammerlaan Beltech bedient, zijn onder andere de voedingsmiddelenindustrie, luchthavens, distributiecentra en de automobielindustrie.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Heerhugowaard. Ook de productieafdeling bevindt zich daar. Voor die productieafdeling was in 2013 een thermische olieketel nodig. Het bedrijf vond Scharff Techniek op internet en is eerst bij een referentie langsgegaan. De thermische olieketel Inplan IP3000,  3 megawatt wordt gebruikt voor een verticale droger en voor een plastificeermachine in de productielijn. Op de vraag wat zijn ervaringen zijn, antwoordt de heer Sander Brouwer, manager Operations: “Het gaat zorgeloos, zonder noemenswaardige problemen.’’

Bieze food groep

BASF Nederland

BASF ontwikkelt, produceert en verkoopt meer dan 9000 chemische grondstoffen en halffabricaten, onder andere chemicaliën, kunststoffen, veredelingsproducten en gewasbeschermingsproducten. Het internationale bedrijf heeft in ons land vijf vestigingen. Op de productielocatie van BASF in Nijehaske worden watergedragen harsen en additieven gemaakt, voornamelijk voor de coating- en kunststoffenindustrie. De thermische olieketels die het bedrijf heeft staan voor het verwarmen van de reactoren, worden twee keer per jaar door leverancier Scharff Techniek onderhouden. De heer Postma, mechanical engineer in Nijehaske: “Het preventieve onderhoud aan de ketels is niet zo complex, en we zijn heel tevreden over de service van Scharff Techniek.” In 2012 heeft het bedrijf ook nog enkele Adca pneumatische regelafsluiters afgenomen.

Bieze food groep

HG International BV

HG International is een Nederlands bedrijf met vestigingen in verschillende landen. Het hoofdkantoor in Almere is tevens een productielocatie. In december 2010 heeft Scharff Techniek daar op de filling- en procesafdeling de oude stoomketel vervangen door een Certuss Junior 200. De oude ketel moest eerst 2 uur warmdraaien voordat men over stoom kon beschikken. Met de Junior 200 is de wachttijd nog maar 4 minuten. Maar er zijn meer voordelen. De afdeling maakt nu door middel van stoom ook gebruik van warm water, zodat de mengketels beter schoongemaakt kunnen worden. Bovendien zorgt het hoge rendement van de stoomketel voor een flinke besparing in gasverbruik. En omdat de ketel niet meer onder het stoomwezen valt, hoeft deze niet meer elke twee jaar uit elkaar te worden gehaald voor de keuring. De Certuss Junior 200 bleek dus een goede investering.

Bieze food groep

Podt Stoomtechniek

Podt Stoomtechniek is een kleine onderneming gevestigd in Hellendoorn. Het bedrijf levert stoomketels aan bedrijven, hoofdzakelijk eindgebruikers, en doet onder andere ook keuringen en reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Scharff Techniek heeft de heer Lohuis, monteur van het bedrijf, al verschillende stoomappendages geleverd, waaronder diverse Adca pneumatische afsluiters open/dicht type PAV 21 en een Adca reduceertoestel type PRV 25/5. Over de kwaliteit van de appendages en de service van Scharff Techniek is de heer Lohuis zeker tevreden. “Ik heb vaak snel goede spullen nodig”, zo zegt hij. “Soms heeft de heer Scharff niet direct wat ik nodig heb, maar meestal wel.”

Bieze food groep

Rivièra Sleeve Specialist

Rivièra Sleeve Specialist is de grootste sleevespecialist in Nederland. Sleeven is het aanbrengen van een bedrukte folie om een verpakking. De plastic ‘jasjes’ worden door middel van stoom om de verpakking gekrompen. Tot 2011 maakte het bedrijf uit Drachten daarbij gebruik van een stoomketel installatie die buiten stond opgesteld. De gemeente eiste echter een inpandige installatie om veiligheids- en ethische redenen. Na wat rondkijken koos Riviera voor een Certuss Universal 850 stoomgenerator geleverd door Scharff Techniek. Deze heeft ten opzichte van de oude stoomketel veel voordelen. Een stoomgenerator levert minder gevaar op, is sneller opgewarmd, hoeft niet jaarlijks uit bedrijf genomen te worden voor een verplichte keuring, en is compact. Na installatie van de stoomgenerator bleek de stoom niet voldoende droog te zijn voor het sleeveproces. Technici van Scharff Techniek en Certuss ontdekten al snel enkele fouten in het bestaande stoomnet. Riviera paste direct het leidingwerk aan, waarna de problemen opgelost waren.

Bieze food groep

UCO Kampen

UCO Kampen B.V. (voorheen Vierhouten Vet B.V.) is gevestigd in Kampen en is eind jaren ’60 opgericht in Ermelo. Voornaamste activiteit van het bedrijf is het omsmelten van en de handel in frituurolie en dierlijke vetten. Elke kwaliteit vet wordt bewerkt tot een bruikbare grondstof voor de productie van biodiesel uit de zogenaamde 2e generatie. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid staan bij UCO Kampen voorop. De stoomketel die het bedrijf heeft staan om de tankwagens van binnen en van buiten schoon te maken, draait daarom ook op biodiesel. Voor deze stoomketel heeft Scharff Techniek diverse Adca pneumatische regelafsluiters geleverd. De heer Van der Kolk van UCO Kampen spreekt waarderend over de service van Scharff Techniek: “We hebben gelukkig niet veel storingen meer, maar als er iets is, zijn ze goed bereikbaar en doen ze hun best om snel te komen”.

Bieze food groep

Wasserette en Stomerij Feijenoord

Wasserette en Stomerij Feijenoord in Rotterdam bestaat al meer dan honderd jaar. In 2010 heeft de heer Ahmed zijn zaak vernieuwd en opnieuw ingericht. Hij besloot ook de oude ketel voor de stomerij te vervangen. Via via kwam hij in contact met Scharff Techniek en hij kocht een Certuss Junior stoomketel. “In het begin waren er wel wat opstartproblemen en storingen, maar die werden snel opgelost en nu werkt alles heel goed”, aldus de heer Ahmed. Vorig jaar heeft het bedrijf een onderhoudscontract voor de stoomketel afgesloten en wordt deze één keer per jaar door ons nagekeken.

Uitgekookt
Uitgekookt