Bieze Food Groep BV

De verschillende ondernemingen binnen de Bieze Food Groep brengen onder andere salades en sauzen, rauwkost en fruitsalades, kruidenmelanges, zuivelproducten en desserts, kant-en-klaarmaaltijdcomponenten en aardappelspecialiteiten op de markt. Een van de werkmaatschappijen, Keuken DiVers, wordt wel de ontwikkelkamer van Bieze Food Groep genoemd. Keuken DiVers produceert echter ook nog voor een aantal klanten en de in 2011 door Scharff Techniek geleverde Certuss Junior 400 stoomketel wordt voor die productie gebruikt en wel voor het bereiden van de soepen, sauzen en pasta’s. De Certuss stoomketel verving, zoals de heer Van Zijl van Bieze Food Groep het omschrijft, een oude stoomketel zo groot als een container. De heer Van Zijl: “Die stoomketel hadden we bij een bedrijfsovername overgenomen en toen deze bij de verhuizing naar de huidige locatie in Nijkerk voor de tweede keer verkast moest worden, besloten we een nieuwe aan te schaffen. Ook omdat we met een nieuwe Certuss stoomketel op een snellere manier stoom zouden krijgen. Er waren eerst wat aanpassingsproblemen, maar die zijn er in het begin altijd. Nu werkt de stoomketel hartstikke goed en zijn we erg tevreden.”