FOOD

Bieze food groep

Bieze Food Groep BV

De verschillende ondernemingen binnen de Bieze Food Groep brengen onder andere salades en sauzen, rauwkost en fruitsalades, kruidenmelanges, zuivelproducten en desserts, kant-en-klaarmaaltijdcomponenten en aardappelspecialiteiten op de markt. Een van de werkmaatschappijen, Keuken DiVers, wordt wel de ontwikkelkamer van Bieze Food Groep genoemd. Keuken DiVers produceert echter ook nog voor een aantal klanten en de in 2011 door Scharff Techniek geleverde Certuss Junior 400 stoomketel wordt voor die productie gebruikt en wel voor het bereiden van de soepen, sauzen en pasta’s. De Certuss stoomketel verving, zoals de heer Van Zijl van Bieze Food Groep het omschrijft, een oude stoomketel zo groot als een container. De heer Van Zijl: “Die stoomketel hadden we bij een bedrijfsovername overgenomen en toen deze bij de verhuizing naar de huidige locatie in Nijkerk voor de tweede keer verkast moest worden, besloten we een nieuwe aan te schaffen. Ook omdat we met een nieuwe Certuss stoomketel op een snellere manier stoom zouden krijgen. Er waren eerst wat aanpassingsproblemen, maar die zijn er in het begin altijd. Nu werkt de stoomketel hartstikke goed en zijn we erg tevreden.”

De Korrel Beheer

De Korrel Beheer BV

De Korrel Beheer produceert o.a. paneermeel, functionele hulpstoffen en kruiden voor de internationale voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf uit Barneveld kreeg steeds vaker van klanten de vraag of ze ook sauzen konden maken en in de tweede helft van 2011 zijn ze met de productie daarvan begonnen. De nieuwe kookketel die hiervoor werd aangeschaft, wordt verhit door middel van de door ons geleverde Certuss stoomketel, het nieuwe type Universal 700 TC. Algemeen directeur John Dokter van Korrel Beheer: “Wat mij beviel aan de gesprekken met Scharff was de goede uitleg die hij gaf. Voor ons is dit allemaal nieuw, dan is het prettig als iemand je goed kan adviseren. Stoom is in het kookproces een kritieke factor en we moeten kunnen vertrouwen op een goed product, maar ook op directe ondersteuning wanneer dat nodig is.” Scharff Techniek begeleidt Korrel Beheer ook bij de periodieke keuringen PED en SCIOS.

Fonterra Dairy

Fonterra Dairy

Fonterra Dairy, van oorsprong een Nieuw-Zeelands bedrijf, is de grootste zuivelexporteur ter wereld. Het Europese hoofdkantoor is sinds 2011 gevestigd in Amsterdam. In de hoofdstad worden ook zuivelproducten en -ingrediënten geproduceerd voor de farmaceutische en voedingsindustrie. Voor de verwarming, sterilisatie en pasteurisatie van de producten, voor de warmwatervoorziening en voor de sterilisatie van de ketels, is stoom nodig. Deze stoom wordt geleverd door twee Certuss Elektrostoomketels, type E72. “De twee ketels staan naast elkaar en zorgen voor een goede automatische regeling wat betreft het aan- en uitzetten van de apparatuur”, zo vertelt de heer Thesingh van het bedrijf. “Er werken bij Scharff Techniek hele vriendelijke mensen. Bij vragen of problemen krijgen we snel een reactie en een snelle service.” En, met een lach: “Binnen de kortste keren ken je het hele personeelsbestand.”

GIMRET

GIMRET

GIMRET is een internationaal bedrijf dat technische installaties en klantspecifieke machines levert aan diverse industriële disciplines, zoals de metaal-, voedingsmiddelen-, automobiel-, papier- en elektronica-industrie. Ook zorgt het Limburgse bedrijf voor het onderhoud aan de installaties. De heer Guido Kusters van het bedrijf: “We hebben samen met Scharff Techniek een stoomketel gebouwd en geplaatst bij een klant, en we hebben inmiddels diverse componenten afgenomen.” Scharff Techniek heeft inderdaad in de afgelopen jaren diverse Adca balgafsluiters, pneumatische regelafsluiters en open/dicht afsluiters aan GIMRET geleverd. “We zijn absoluut tevreden over de service en kwaliteit van Scharff Techniek”, zo zegt de heer Kusters. “Alles is tot nu toe naar wens verlopen en ook als we vragen hebben, worden we goed en snel geholpen.”

Koetsier Vleeswaren

Koetsier Vleeswaren

Koetsier Vleeswaren is al meer dan 85 jaar specialist in ambachtelijke vleeswaren. Het produceren en leveren van vleeswaren met een optimale kwaliteit en smaak is de belangrijkste missie van het bedrijf. Dat heeft onder andere geresulteerd in diverse gouden bekroningen bij vakwedstrijden. Sinds 1994 is het familiebedrijf gevestigd in een hypermodern onderkomen op het industrieterrein van Ruinerwold. Maar ondanks de modernste productiemiddelen, draait het bij Koetsier Vleeswaren nog altijd om authenticiteit en vakmanschap en is bovendien duurzaamheid belangrijk. In 2013 kwam Koetsier Vleeswaren via een vakblad bij Scharff Techniek terecht voor een Certuss stoomketel Universal TC 600. De ketel wordt gebruikt voor de verwarming van de rook/kookkasten en het water. De ketel schakelt automatisch in wanneer de kasten aanslaan. De heer Jannes Koetsier noemt de stoomketel een mooi product: “Hij bevalt goed, er waren een paar kleine storingen, maar die zijn binnen de garantieperiode goed opgelost. Met probleempjes kun je bij Scharff Techniek goed terecht en telefonisch kun je vaak veel oplossen.”

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Heerlijkheid Mariënwaerdt is een groot familielandgoed aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. Het landgoed is al sinds 1734 in handen van dezelfde familie. Het valt onder de Natuurschoonwet en dat betekent onder meer dat het is opengesteld voor publiek. Op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt bevindt zich een groot gemengd agrarisch bedrijf met biologische akkerbouw, fruitteelt en melk- en slachtvee. En er worden diverse heerlijkheden bereid, volgens oud-Mariënwaerdtse recepten, waaronder jam, chutney, vruchtencurd, sappen en sauzen en verschillende soorten landgoedkaas.

Voor het pasteuriseren van de EKO-melk voor de kazen, wordt stoom van een Certuss stoomketel gebruikt. “In 2012 ging de oude ketel stuk, en toen zijn we op internet op zoek gegaan naar een bedrijf in de buurt, dat een nieuwe kon leveren”, zo vertelt de heer Frans van Herwijnen, die het onderhoud doet van het machinepark op het landgoed. “Niet het onderhoud aan de stoomketel, dat hebben we uitbesteed aan Scharff, vanwege de voorschriften.” Er was in het begin sprake van wat “kinderziektes”. De heer Herwijnen: “De contacten met Scharff Techniek zijn echter goed en de problemen zijn allemaal snel opgelost.”

Uitgekookt
Uitgekookt
Uitgekookt