BROUWERIJEN

Bieze food groep

Brouwerij de Molen

Brouwerij de Molen is een succesvolle ambachtelijke bierbrouwerij, gevestigd op een prachtige locatie: bij een historische korenmolen langs de Oude Rijn in Bodegraven. Voor de groei die het bedrijf sinds de oprichting in 2004 doormaakte, was een nieuwe brouwinstallatie nodig. Eigenaren Menno Olivier en John Brus besloten deze installatie te verhitten door middel van een stoomketel. Eerstgenoemde had goede ervaringen met de betrouwbaarheid en service van Scharff Techniek uit eerdere projecten en dus mochten wij in 2011 een Certuss stoomketel type Junior 400 leveren. Met behulp van een centrale computer zorgt deze stoomketel op ieder moment voor de gewenste hoeveelheid stoom, zowel tijdens het brouwproces als voor het reinigen van de brouwinstallatie.

Bieze food groep

Koninklijke Grolsch NV

Bierbrouwerij Grolsch is een van de oudste en meest succesvolle brouwerijen van Nederland. Sinds 2004 is het bedrijf gevestigd in een modern brouwerijcomplex in Enschede. In 2010 leverde Scharff Techniek een Certuss Universal 750 stoomketel aan de brouwerij, die later werd omgebouwd naar een 850. “De fusten worden gereinigd met stoom. De afstand van onze eigen stoomvoorziening tot de fusten is groot en dat leverde te veel verlies op. Daarom hebben we de stoomketel van Scharff Techniek aangeschaft”, zo zegt de heer Waalderbos van het bedrijf. “Er zijn weinig problemen met de ketel, en als het nodig is, is Scharff Techniek er binnen de afgesproken tijd.”

Brouwerij de bekeerde suster

De Bekeerde Suster

Brouwerij de Bekeerde Suster is een geliefd proeflokaal in hartje Amsterdam met een stoombierbrouwerij. De brouwerij is te vinden op de plek en grond van het voormalig Bethanienklooster. In december 2019 leverde Scharff Techniek een stoomketel aan de brouwerij. Een Certuss Junior TC met een stoomproductie van 200 kgh was de juiste keuze voor de wensen van de klant. Een compacte stoomketel, perfect voor de kleine ruimte. De stoom wordt gebruikt om exclusieve bieren voor de sustercafés van De Bekeerde Suster te brouwen.

Uitgekookt
Uitgekookt
de leckere