De betere keuze voor een beter rendement

Rendement is al langer een punt van aandacht in de samenleving. Minder verspilling en zoveel mogelijk hergebruiken. Bij stoomketels gestookt op gas, gaat bijna altijd 10% verloren in het verwarmingsproces. Dat komt onder andere omdat er energie verdwijnt door het rookgaskanaal.

Door ons innovatief ontwerp bereiken onze gasgestookte stoomketels een rendement van 93%. Dat kan zelfs nog worden uitgebouwd met een economizer tot wel 98% rendement. Die paar procenten winst in gasverbruik schelen aanzienlijk in de kosten voor groot verbruikers als de industrie, zeker met de actuele hoge energieprijzen.

Toch is er nog een efficiëntere keuze op de markt, namelijk een elektrische stoomketel. Scharff Techniek levert dit type stoomketel als meer dan tien jaar en heeft hier daarom al veel ervaring mee. In april 2022 hebben wij de nieuwste generatie elektrische stoomketel aan onze producten kunnen toevoegen; de E-Generation CERTUSS 320MX

E-Generation CErtuss 320MX

Op het gebied van rendement, vermogensafstemming en ruimtebesparing vormt de CERTUSS E320MX een nieuwe prestatieklasse met veel potentieel voor jouw bedrijf. Het nieuwe ontwerp garandeert een hoge duurzaamheid, betrouwbaarheid en een lange levensduur.

Het nieuwe type elektrische stoomketel is verkrijgbaar in elf verschillende stoomvermogen (10 tot 320 kg/h). De elektrische stoomketel wordt naar uw stoombehoefte en wensen met verschillende modules opgebouwd. De nieuwe interface zorgt voor een eenvoudige en intuïtieve bediening in 16 talen. Wanneer de stoomvraag varieert, maakt de technologie intelligente drukaanpassing mogelijk en wordt het verbruik verlaagd. De stoomketel heeft mogelijkheden voor monitoring en bediening op afstand en is daarmee klaar voor Industrie 4.0. 

Waarom dit type stoomketel nu zo’n hoge duurzaamheid en betrouwbaarheid levert en alle andere technische details, lees je op de website van Scharff Techniek. U kunt daar ook de bijbehorende data sheet downloaden. Daarnaast vindt u meer informatie over elektrische stoomketels in het algemeen en bestaande financiële subsidieregelingen waar u mogelijk voor in aanmerking komt. U kunt ook direct met ons contact opnemen voor een vrijblijvend adviesgesprek.