Informatie Thermische olieketels

Scharff Techniek levert thermische olieketels van Inplan. Het zijn automatisch functionerende ketels, die zijn ontworpen voor thermische olie met een temperatuur oplopend tot 400 °C.

 

Wat is het onderscheidend element?

Door toepassing van onder andere een dubbele achterwand is een hoog ketelrendement van 93% bereikbaar. Deze achterwand koelt de thermische olie en is daarmee deel van het VO. Dat betekent minder energieverbruik. En u bespaart op maintenance, want door het ontbreken van een gemetselde achterwand is periodieke controle niet nodig.

 

Uitrusting olieketels

De thermische olieketels worden naar keuze af fabriek of op locatie met alle gangbare gas- of olie branders uitgerust. De brander installatie wordt als hoog/laag of modulerend geleverd; dat is afhankelijk van het vermogen van de Inplan thermische olieketel. Ook elektrische thermische olieketels kunt u bij ons bestellen; maken deel uit van ons programma.
Een Inplan thermische olieketel worden gebruiksklaar met CE geleverd. De ketel is voorzien van 150 mm ketelisolatie, alle benodigde regel- en controle inrichtingen, een schakelkast en aansluitkabels uitgerust met meerpolige stekkers. Op de opstellingsplaats wordt de externe elektrische voeding aangebracht.

 

Complete levering van de olieketel

De Inplan thermische olieketels worden compleet geleverd. Dus met circulatiepomp, koppeling, koppelingsafdekking, grondplaat en elektromotor. De ketel heeft een onderhoudsvrije circulatiepomp, van het merk KSB, en daarvan hoeft de seal niet te worden gekoeld.
Als u dat wenst kunnen Inplan thermische olieketels ook als compact unit worden geleverd. De thermische olieketel, de circulatiepomp, de afsluiters en het filter worden in dat geval tot een compacte installatie samengebouwd. U sluit aan op de laatste flenzen van de retour-  en uitgaande leiding.  Dit reduceert de montagetijd op de opstellingsplaats aanzienlijk.

 

Een scharnierend ketelfront

Horizontale thermische olieketels hebben een scharnierend ketelfront. Onderscheidend omdat hierdoor de vuurgang makkelijk bereikbaar is voor reinigingswerkzaamheden. Inplan heeft in de loop der jaren een grote ervaring opgebouwd in meer dan 30 landen. Zij zijn een bewezen fabrikant van een gebruiksvriendelijke betrouwbare thermische olieketel voor kleine en grote vermogens.

 

Meer informatie?

Onze medewerkers informeren u graag over thermische olie.